Herfst: tijd om los te laten wat niet meer bij je pastConsistency is key, zeggen ze. Nou, zoals je misschien wel merkt op Instagram of de e-mails die ik je stuur: bij mij niet ;) Als Human Design Projector heb ik geen consistente energie.* En daar ben ik nu wel oké mee, al heeft dat lang geduurd. Jarenlang heb ik geprobeerd te leven als een Generator, die wel consistente energie heeft. Heel veel en lang doorwerken. Altijd nog een schepje erboven op. Veel overwerken zonder ervoor betaald te krijgen. Niet 100% maar 200% geven. Ik wilde bewijzen dat ik net zoveel kon als de mensen om mij heen. Niet gek dat ik twee keer een burn-out kreeg (en als nieuwe moeder na een paar jaar uitgeput was). De eerste keer overviel het me toen ik rond de 22 was. Ik vond het lastig om op te merken dat iedereen maar door kon gaan en ik niet. De mensen om me heen begrepen mij ook niet. Ik voelde me zwak, lui, niet capabel. Niet geschikt voor de (Nederlandse) maatschappij, waar prestatie en doen erg gewaardeerd worden.


Nu ik doorheb dat mijn kwaliteit niet ligt in dingen ‘doen’, maar eerder in mensen en processen ‘begeleiden’ is er een last van me afgevallen. Ik mag zelf voelen waar ik energie voor heb, alle verwachtingen van buitenaf loslaten en voelen wanneer ik rust nodig heb en mezelf toestemming geven om te rusten. Poeh, het was een lange weg. En ik ben nog steeds lerende.


Rusten dus. Sinds ik yoga nidra in mijn leven heb, heb ik me voorgenomen om in één ding wel consistent te zijn: in rusten. Dat werd mijn prioriteit. Niet rusten om productief te zijn. Nee rusten omdat mijn lichaam, geest en ziel het nodig hebben. Er consistent voor mezelf zijn. En tijdens het rusten liet ik laagjes los: patronen, trauma’s, overtuigingen die mijzelf remden het leven vol te ervaren.


En ook nu voel ik wat ik nog los te laten heb van de afgelopen maanden, zoals een project waar ik me vol enthousiasme in had gestort, maar erachter kwam dat de werkwijze helemaal niet bij me past. Ook hier werd uiteindelijk een Generator-energie gevraagd, waar ik als Projector niet aan kan en wil voldoen. Hier voelde ik een duidelijke Nee. Dit gaan we niet nog een keer doen. Ik kies voor een lichter en vrijer leven. Elke keer weer.


‘Ik laat alle verwachtingen van buitenaf los en keer naar binnen om te voelen waarnaar ik echt verlang’.

Misschien merk je zelf ook dat je de behoefte hebt om los te laten. De herfst is er de ideale tijd voor. De bomen laten hun blaadjes los, zodat er ruimte komt voor nieuwe blaadjes in de lente. Maar eerst hebben de bomen rust nodig. Even kaal zijn. Even niks. Herstellen in de winter. Dat geldt ook voor ons als mens. Wat heb jij nog los te laten? Misschien komen er de laatste tijd wel dingen bij je op: bepaalde overtuigingen of patronen die je belemmeren in je dagelijks leven. Ben je eraan toe om het los te laten, zodat er ruimte komt om de dingen in het leven te ontvangen die bij je passen?Herfst yoga nidra

Vorig jaar gaf ik een online Rustcirkel met als thema ‘herfst’. Een tijdje geleden liet een zeer gewaardeerde cliënt van mij, die het Lichter en Vrijer Leven-programma en Durf te Rusten-programma heeft gevolgd (en sindsdien yoga nidra fan is), weten dat ze de Herfst yoga nidra weer heeft geluisterd. In haar tuin nog wel met uitzicht op de bomen in herfstkleuren. Wat een fijne reminder was dat. Ik ben meteen ook weer de Herfst yoga nidra gaan luisteren. Het ondersteunt het natuurlijke proces van loslaten. Zo welkom op dit moment!


Voel je ook dat je in de fase van loslaten bent en wil je graag de Herfst yoga nidra gratis luisteren? Dat kan hier!Rust in Rouw podcast

Loslaten is ook een thema bij rouw. Bianca van Rouwerpower kwam via Instagram op mijn pad. Zij luisterde mijn yoga nidra, ik heb een Human Design reading voor haar gemaakt en ze vroeg me of ik voor haar cursus Rust in Rouw een yoga nidra op maat wilde maken. Het was zo’n mooie opdracht. Ik heb het met liefde gemaakt. Deze yoga nidra kun je luisteren via haar cursus Rust in Rouw. In de podcast vraagt ze me hoe je kunt rusten bij rouw en hoe yoga nidra kan ondersteunen bij rouw. Aan het eind lees ik ook een mooie tekst voor uit de Rust in Rouw yoga nidra.
Sta eens stil en vraag jezelf af: wat heb ik los te laten? Schrijf het voor jezelf op en voel het in je lichaam. Spreek de intentie uit dat je .... (vul in wat je los te laten hebt) loslaat. Besluit hoe je je wil voelen. Wat is je hartsverlangen? En luister een yoga nidra om het te integreren in je systeem. Ik ben heel erg benieuwd. Als je wil mag je het met me delen via e-mail of DM via Instagram.


Liefs, Maureen


* Human Design: komt Human Design pas net op je pad? Je kunt een gratis Human Design chart aanvragen om te bekijken wat jouw Human Design is. Dat kan via verschillende websites. Ik gebruik Genetic Matrix vooral.


Ik gebruik de wijsheid van Human Design ook in mijn 1:1 sessies.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven