Voeding in je pre-menstruele fase


Klachten voordat je menstruatie begint is echt geen pretje. Soms vergeten we dat we als vrouwen een cyclus van 28 dagen hebben in plaats van een cyclus van 24 uur, zoals de man. De maatschappij is ingericht op de mannelijke energie en we willen zo graag daarin meedraaien. Hoe frustrerend is dat als het niet lukt? Misschien merk je dat je voor je menstruatie begint klachten krijgt en eerder gefrustreerd bent. De periode voor je menstruatie noemen we in de Traditionele Chinese Geneeskunde: je herfst of je innerlijke herfst. Het is een periode om te evalueren en los te laten wat niet meer past.

Een client van me vertelde over haar klachten voordat haar menstruatie begon en hoeveel impact dat heeft op haar leven. Misschien herken je het wel.

Wanneer je donkere zware depressieve emoties ervaart voor je menstruatie kan het zijn dat je op de een of andere manier jezelf wil uitdrukken, je ware zelf, maar je weet niet hoe je kunt ontpoppen. Het boek 'De Sleutel tot Zelf-bevrijding' zegt:


Voel hóe sterk het wáre goud in jouw binnenste aanwezig is. Voel de kracht die zich wil doorzetten. Het 'Zijn', 'Jouw Zijn', de gouden kracht en tevens het besef van je oorspronkelijke aard, je schoonheid, je echt waarde: dat vraag het leven van je.' Tijdens een yoga nidra kun je verbinding krijgen met je goud. In die diepe ontspanning waar het ego wegvalt en er vrede is. Luister naar je zielsfluisteringen. Zo voed je jezelf in deze fase.


Ben je benieuwd hoe yoga nidra je kan helpen om verbinding te maken met jezelf? Misschien is het Durf te Rusten-programma dan wel iets voor je. En heb je nog niet eerder een yoga nidra geluisterd? Dan kun je eerst proeven aan een gratis yoga nidra. Of stuur me een berichtje via de chat als je met me van gedachten wil wisselen. Je kunt je ook op een andere manier voeden. Ik volg Usha Anandi die gespecialiseerd is in menstruatie en omarmen van je baarmoeder. Zij heeft een gratis gids beschikbaar gesteld over voeding tijdens de premenstruele periode. Heb je hier iets aan? Laat het me weten. Liefs, Maureen Minder doen, meer ZIJN in je lichaam Ps: ik ben niet gesponsord hoor, maar wil gewoon waardevolle info met je delen. Ook van anderen.


ReplyLike


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven